Νέα

«Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» – Η πλατφόρμα επιδότησης

 Στην σελίδα/πλατφόρμα https://kinoumeilektrika2.gov.gr/ οι καταναλωτές/ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν τις αγορές ηλεκτρικών ποδηλάτων με επιδότηση 40% της αξίας του ποδηλάτου και έως 800 ευρώ συνολικά.

Η επιδότηση αφορά την τιμή χωρίς τον ΦΠΑ και ειναι η ευκαιρία να αποκτήσει οποιος επιθυμεί το δικό του pedelec ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση για πιο οικολογική μετακίνηση .

  • ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ;

Βεβαίως και ισχύει επιδότηση η οποία αντιστοιχεί στο 40 % της αξίας με ανώτατο ποσό αυτό των 800€.

  • H ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ;

Όχι, η επιδότηση αφορά ηλεκτρικά ποδήλατα που:

Είναι εξοπλισμένα με ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 250 W
Δεν διαθέτουν χειρόγκαζο (λειτουργούν μόνο με υποβοήθηση)
Πληρουν τις διατάξεις του Κανονισμού (Ε.Ε) 168/2013, παράγραφος 2 (εδάφιο η) του άρθρου 2 και του (ΚΟΚ) για τα ποδήλατα.
Πληρούν τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού προτύπου ασφαλείας προϊόντος ΕΛΟΤ EN 15194
Διαθέτουν Δήλωση Συμμόρφωσης (Declaration of Conformity) που αφορά τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ασφάλεια.

  • ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ;

Για την υποβολή αιτήματος αγοράς Ηλεκτρικού Ποδηλάτου είναι απαραίτητη η προσκόμιση επίσημης προφοράς η οποία και φέρει σφραγίδα και υπογραφή του καταστήματος.

Η Διαδικασία είναι πολύ εύκολη και έχει ως εξής:

Αρχικά συμπληρώνετε την αίτηση σας για υπαγωγή στο καθεστώς της επιδότησης ηλεκτρονικά στο site του Υπουργείου στην ειδική πλατφόρμα (https://kinoumeilektrika.gov.gr/) μέσω των κωδικών του taxisnet προσκομίζοντας ηλεκτρονικά την επίσημη προσφορά από το κατάστημα για το eBike που σας ενδιαφέρει.

Όταν προχωρήσετε στην αγορά σας, εσείς καταβάλετε τη συνολική αξία του ποδηλάτου/eBike και στη συνέχεια θα σας επιστραφεί το ποσό της επιδότησης από το κράτος μεσω κατάθεσης στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Εσείς καταχωρείτε την απόδειξη καθώς και την υπεύθυνη δήλωση που σας δίνει το κατάστημα η οποία επιβεβαιώνει ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο που αγοράσατε πληρεί τις προϋποθέσεις που θέτει το Υπουργείο.

  • ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ;

Βεβαίως. Ως πολύτεκνος δικαιούστε επιπλέον επιδότηση 500€. Αυτό σημαίνει ότι το συνολικό ποσό επιδότησης σας μπορεί να φτάσει τα 1.300€

  • ΕΑΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΑΣΩ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ;

Όχι, εφόσον εγκριθείτε για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα θα μπορείτε να πάρετε την επιδότηση κανονικά.

 

ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για την τηλεφωνική υποβολή ερωτημάτων, σχετικών με τη χρήση της ψηφιακής υπηρεσίας, επικοινωνήστε με τον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9:30 έως τις 17:30:

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση