Άρθρα

ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ COVID-19

Είναι το ποδήλατο για εσάς προτεραιότητα αυτές τις δύσκολες για όλους ημέρες ?

 Ολοι οι ποδηλάτες ανεξαρτήτως για ποιόν λόγο κάνουν ποδήλατο (αστική μετακίνηση,άθληση,αγωνιζόμενοι,ποδηλάτες βουνού ή απλα για βόλτα) είμαστε εν μέρει τυχεροί.

Ενώ πολλές δραστηριότητες ειναι πολύ πιθανό να περιοριστούν/απαγορευτούν εν οψει της γενικής ασφάλειας και μή διαδοσης του ιού η καθημερινή μετακίνηση με ποδήλατο μόνος σας εμπεριέχει ελάχιστους κινδύνους για εσάς και τους άλλους .

 Το ποδήλατο σας δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε λίγο απο την τρέχουσα κατάσταση και σας δίνει τον χρόνο/προνόμιο να επεξεργαστείτε στο μυαλό σας ο,τι ζούμε που αν μένατε σπίτι βομβαρδιζόμενοι απο τις ειδήσεις θα σας επιβάρυνε ψυχολογικά .

 Παράλληλα το να πάρετε ενα περιττό ρίσκο βγαίνοντας για ποδήλατο σε μια εποχή κατα την οποία οι υπηρεσίες υγείας ωθουνται στα όρια τους ειναι κάτι που πρέπει να ξανασκεφτείτε καθώς δεν αποκλείεται να επιβληθούν πιο βαριά μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και με ποδήλατο όπως ηδη εχουν υιοθετήσει άλλες χώρες .

 Εαν καταλήξετε οτι δεν πρέπει να κάνετε ποδήλατο αλλα το μυαλό σας θέλει κάτι ποδηλατικό για να ξεφύγει απο τα θέματα των ημερών ευτυχώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να το καταφέρετε .

Αν έχετε προπονητήριο  και θέλετε να ξεσπάσετε σας προτείνουμε να ανέβετε και να ξεκινήσετε με διαλειμματικές ασκήσεις υψηλής έντασης ή σπρίντ βλέποντας ποδηλατικά video στο youtube ή για τους ποιό δυναμικούς παίρνοντας μέρος σε καποιο event σε μια απο τις πλατφόρμες εικονικής ποδηλασίας (zwift,rouvy κλπ).

Ενας αλλός τρόπος να απασχολήσετε ποδηλατικά το μυαλό σας είναι να κάνετε πλάνα για το επόμενο ποδήλατο σας ή για τις επόμενες αναβαθμίσεις σε κάποιο απο τα ποδήλατα σας.


Αν και αυτή η επιλογή δεν σας καλύπτει ίσως να ειναι η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσετε επιμελώς το ποδήλατο σας , λιγο πιο προσεχτικά απο οσο συνηθίζετε ή ακόμα μπορείτε να αρχίσετε να σχεδιάζετε ποδηλατικές διαδρομές για οταν οι καιροί το επιτρέψουν .

team OSSOM

Αφήστε μια απάντηση